Geplaatst op 03 juni 2021

Een fijn huis in een prettige woonomgeving. Dat gunnen wij, Wonen Limburg en onze partners iedere bewoner. We hebben deze missie dan ook hoog in het vaandel staan. Zo leidde een prettige samenwerking, een nieuwe badkamer met een innovatief droogbouwsysteem en een gerichte bewonersaanpak tot tevreden bewoners en een donatie van € 3.000,- aan Wijkplatform Brukske voor het project Speelcoach Henk.

Samen aan de slag
Samen met ketenpartners Jongen Bouwpartners en Raedts B.V. verzorgen we al heel wat jaren het niet planmatig onderhoud voor Wonen Limburg. Maar in projectverband hadden we nog niet met elkaar samengewerkt. “We hebben als één partij de opdracht uitgevoerd om 240 badkamers te voorzien van een innovatief droogbouwsysteem. De rollen waren goed verdeeld met één projectleider, één uitvoerder en één projectadministrateur en dat werkte heel prettig, zowel voor ons als voor de bewoners. In een bouwkeet in Brukske plaatsten we een proefopstelling van de badkamer. Daar liepen dagelijks bewoners in en uit met allerlei praktische vragen. We waren zichtbaar en dichtbij en dat werkte heel goed”, vertelt Peter Renkens, directeur OnderhoudPlus regio Zuid.

Snelle montage, wel zo fijn voor bewoners
Het innovatieve droogbouwsysteem is nog vrij uniek in Nederland, maar wordt in Scandinavië en Engeland al veelvuldig gebruikt in de hotelbranche. Het is een systeem waarbij panelen over tegels geplaatst worden. Funs Jonkers van Jongen Bouwpartners: “We zochten naar een kwalitatief goed systeem dat snel gemonteerd kon worden, zodat bewoners niet te lang overlast hebben van werkzaamheden in hun badkamer. In drie dagen is de badkamer klaar en dat is heel snel vergeleken met een aantal weken die een tegelzetter doorgaans nodig heeft. Daarnaast zitten we ook met een schaarste op de arbeidsmarkt wat betreft tegelzetters, dus we moesten wel nadenken over een alternatief.”

Duurzaam op meerdere vlakken
Er zijn verschillende droogbouwsystemen op de markt, maar het gekozen product is kwalitatief goed en betaalbaar. Daarnaast zijn alle partners erg gecharmeerd van de duurzaamheid van het product zelf, maar ook van de duurzaamheid wat betreft de inzet van medewerkers. Hans Janssen van Raedts: “De productie van de panelen is minder belastend voor het milieu dan het bakken van tegels, het product gaat lang mee en het plaatsen ervan is lichamelijk veel minder belastend voor onze medewerkers.”

Gerichte aanpak in de wijk
Onder de werktitel ‘De frisse badkamer’ werden shirts bedrukt voor de werknemers die de klus gingen uitvoeren. Iedereen kreeg daardoor dezelfde uitstraling, of je van Jongen Bouwpartners, OnderhoudPlus of Raedts was; er werd gewerkt vanuit hetzelfde vizier aan dezelfde opdracht. Wel zo prettig voor de bewoners, omdat ze op deze manier niet het gevoel kregen dat er vele verschillende bedrijven over de vloer kwamen. De bewoners hebben deze aanpak als heel prettig ervaren, zo bleek uit de score van 8,2 uit het tevredenheidsonderzoek.

Als dank een flinke donatie
De drie ketenpartners zijn dankbaar voor het slagen van dit project en willen graag iets terugdoen voor de bewoners. Normaal gesproken zou er een feestelijk moment gepland worden na de oplevering, maar wegens de coronamaatregelen is dat helaas niet mogelijk. “In plaats daarvan hebben we een donatie gegeven aan Wijkplatform Brukske in de vorm van een cheque ter waarde van € 3.000,-. Deze wordt ingezet voor het project Speelcoach Henk met als doel zinvolle vrijetijdsbestedingen te organiseren voor kinderen in de wijk”, legt Peter Renkens, directeur OnderhoudPlus regio Zuid, uit. (Op de foto ziet u speelcoach Henk met de cheque.)

Wonen Limburg is blij met het eindresultaat en de aanpak! De drie ketenpartners kijken samen uit naar een volgend project.

Hieronder ziet u in een filmpje hoe het vernieuwen van de badkamers in zijn werk ging:

Delen